Tam Buğday Unu

Ülkemizde ekmek hem doyuruculuk oranının yüksek olması hem de Türk yemek kültürüne olan uyumu sebebiyle günün her öğününde sıkça tüketilen temel gıda malzemelerinden biridir. Tam buğday unu ise besin değeri ve lezzeti itibariyle günümüzde hamur işlerinde kullanılan en popüler un çeşitlerinden biridir.

Ekmek Tüketiminin İncelikleri

Hamur işi dendiğinde akla ilk gelen gıdalardan biri ekmektir. Un, su, tuz ve yumurta gibi kolaylıkla temin edilebilen malzemelerden meydana gelen ekmek, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Her yiyecekte olduğu gibi ekmeğin de kontrolsüz ve fazla tüketimi kilo alımını hızlandırmaktadır. Beyaz ekmekte yer alan beyaz unun bir alternatifi olarak tam buğday unuyla yapılan ekmekler kilosunu önemseyenler için bir tercih sebebi iken, içerdiği yüksek kepek ve protein miktarıyla da oldukça besleyicidir.

Tam Buğday Unu Nedir?

Birçok hamur işi ve yemeğin içinde bulunan unlar öğütme ve edinme türüne göre çeşitlere ayrılmaktadır. Tam buğday unu, yüksek besin değerlerine (protein, lif, kepek, ruşeym vb.) sahiptir ve öğütme aşamasında besin değerlerinin kaybedilmemesi ile diğer un çeşitlerinden önemli ölçüde ayrılır. Tam buğday unu ile yapılan ekmek ve diğer hamur işi gıdalar besleyiciliği yüksek ve hafif bir tadıma sahip olurlar.

Tam Buğday Ununun Faydaları

Beyaz unun elde edildiği tahıllarda, tohumun büyümesini ve filizlenmesini sağlayan besleyici değerler öğütme aşamasında arındırıldıkları için, besleyici değeri düşük ekmekler meydana getirir. Tam buğday unu ile yapılan ekmeklerde ve hamur işi gıdalarda hem lezzet hem de faydalı olan bu içerikler korunarak, tüketicilere sağlıklı ve lezzetli bir deneyim yaşatır.

Diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından dengeli tüketimi önerilen tam buğday ununun kullanım alanları oldukça geniştir. Günümüzde birçok farklı lezzetten meydana gelen ekmek çeşitlerinde tam buğday unu sıklıkla kullanılmaktadır. Aydın, Manisa ve İzmir’in taşra bölgelerinde zeytinli tam buğday ekmeği sıklıkla tüketilen ve turistik değeri olan bir yiyecek olarak öne çıkmaktadır.

Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz tam buğday ununu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen tam buğday ununa www.cinarim.com.tr web adresinden ulaşabilir; diğer ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.