Çavdardan elde edilen çavdar ezmesi, yulaf ezmesinin içeriğinde de olduğu gibi karbonhidrat, protein ve potasyum içeren faydalı bir tahıl besin kaynağıdır. Uzmanlar tarafından hazırlanan çavdar ezmesi ile alakalı perhizlerde günde en az 1 öğünde muhakkak yer verilmesi gereken çavdar ezmesi sindirim sistemini rahatlatması ve tok tutmasıyla ön plana çıkmaktadır. Nitelikli ve dengeli beslenmek isteyen insanların meyve, sebze, yoğurt ya da süt ile birlikte kaynatarak ya da soğuk biçimde tüketebildikleri çavdar ezmesi yulaf ezmesine kıyasla daha koyu renkte ve daha iri tanelidir.

Çavdar Ezmesinin Faydaları Nelerdir?
Çavdar ezmesini düzenli ve ölçülü tüketen kişilerden edilen bilgiye göre hazımsızlık ve yemek sonrası sindirim problemlerinde yaşanan sorunlar çavdar mucizesi ile ortadan kalkmaktadır. Uzun yıllar boyunca sporcular ve diyetteki vatandaşlar tarafından tüketildiği düşünülen çavdar günümüzde ev yapımı taze çavdar ekmeklerinde ve çeşitli kahvaltı öğünlerinde yer almaya başlayan popüler bir tahıl olarak ifade edilmeye başlamıştır.

Çavdar ezmesi yüksek lif içerir.

100gr çavdar yaklaşık 40gr lif içerir. Karbonhidrat, protein ve potasyum açısından zengin olan çavdar ezmesi ayrıca E ve B1 vitamini, niyasin, tiamin, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, mangan ve folik asit açısından zengindir.

Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz çavdar ezmesini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmen farkıyla üretilen tahıl ezmelerine www.cinarim.com.tr web adresinden ulaşabilir; diğer ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.