Kahvaltılarınızın Vazgeçilmezi: Yulaf Ezmesi

Son yılların en popüler gıdalarından olan yulaf ezmesi, tatlı ve tuzlu birçok yan tat ile tüketilebilen yüksek lif ve doyuruculuk oranına sahip yiyeceklerden biridir. Protein ve karbonhidrat ihtiyacını dengeli biçimde sağlayarak günün her öğününde ve hemen hemen tüm yiyeceklerde kullanılabilen yulaf ezmesi, sağlıklı beslenme uzmanları tarafından da önerilmektedir.

Güçlü bir bağışıklık sistemini oluşturan temel unsurlar bellidir. Düzenli yulaf ezmesi tüketimi stabil metabolizma hızına, düzenli uykuya, sağlıklı diş ve kemik gelişimine olumlu destek verdiği gibi diğer bedensel ve mental ihtiyaçlara da fayda sağlayan 8 ayrı aminoasit içermektedir. Geçmişte vejetaryen bireyler ve sporcular tarafından tüketilen bir yiyecek olarak bilinse de yulaf ezmesi günümüzde zenginleştirilmiş tarifler ile sıcak, soğuk, tatlı, tuzlu ve ekşi fark etmeksizin tüm yiyeceklere girmiştir. Tükettiğimiz birçok bisküvi, çikolata ve enerji barı önemli gramajda yulaf ezmesi içermektedir.

Yulaf ezmesi yoğurt veya süt ile tatlandırılarak tüketilen kullanışlı ve pratik bir yiyecektir. Sıcak veya ılık sütle karıştırılarak elde edilen lapa yüksek miktarda tokluk hissi yarattığından, orta ve uzun vadeli diyet menülerinde günde en az 1 öğün yer verilen tariflerden biridir.

İnsanların bir gün içinde edinmesi gereken belli oranda protein, karbonhidrat ve yağ ihtiyacı vardır. Yaklaşık yarım su bardağı (70-80 gr) yulaf ezmesi sindirimi kolaylaştıran, uyku bozukluğuna olumlu etki yaratan ve kan şekerinin kontrolünü dengeleyen niteliktedir. Orta ve uzun vadeli yulaf ezmesi tüketiminde vücutta oluşan ödemin de söküldüğü bilimsel bir gerçektir.

Yulaf ezmesinin en bilinen ve en faydalı özelliği, düzenli tüketildiğinde, zengin lif kaynağı olarak sindirim ve sindirim sorunlarına karşı güçlü bir bağışıklık kazandırmasıdır. İçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirim sistemiyle alakalı tüm mevcut ve potansiyel problemlerde olumlu katkı sunmaktadır. Hazımsızlık veya kabızlık için tüketilmesi önerilen hazmı kolaylaştırıcı yoğurtlar, yulaf ezmesi ile karıştırılarak kullanılmaktadır.

Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkısız yulaf ezmesini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen yulaf ezmelerine ve diğer tahıl ürünlerine www.cinarim.com.tr web adresinden ulaşabilir; detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.