Yulaf Kırığı Nasıl Tüketilmelidir?

Yulaf Kırığı Nasıl Tüketilmelidir?
Yulaf bilindiği üzere en sağlıklı tahıl olarak tanımlanmaktadır. Şeker içermeyen yulaf, dengeli bir besin bileşimine sahiptir. Kullanımı genellikle kahvaltı masalarında yulaf ezmesi olarak tüketilmektedir. Ayrıca, besin değerine bakıldığı zaman birçok besinden daha yüksek olduğu görülmektedir. Yulafın sağlıklı yaşama katkısı: kalp sağlığını korumasında, sindirim sistemi ile kan şekerini ve kolesterol seviyelerini düzenlemesinde büyük etkiye sahiptir. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar ve kilo verme konusunda oldukça yardımcı bir etkendir. Çok iyi bir lif ve karbonhidrat kaynağı olmasının yanı sıra protein ve yağ bakımından da diğer tahıllara göre çok zengindir.
Yulaf ezilerek, kesilerek ve öğütülerek, kırılarak kullanılmaktadır. Taneleri büyük ve sağlam olduğundan dolayı çabuk pişmesi beklenilemez. Bu yüzden yulafı, yulaf kırığı olarak tüketmeyi alışkanlık haline getirmekte fayda var. Yulaf kırığı şeklinde işlenen yulafı pişirmek ve hazırlamak daha kısa sürmektedir ve daha kolaydır.
Yulaf kırığı içeriğindeki vitaminler;
Yulaf kırığı dengeli bir besin bileşimine sahip olduğu için dikkat edilmesi gereken vitamin, mineral ve bitkisel antioksidan bileşenleri açısından zengindir. Bakıldığı zaman bir porsiyon yulaf 25 gramdır ve 117 kalori içerir; ağırlık olarak %66 karbonhidrat %17 protein, %7 yağ ve % 11 lif barındırmaktadır.

Günde 90 gram ham yulaf aldığınız zaman;
Bakır alımının %31’i
Fosfor alımının %52’si
Demir alımının %26’sı
Folat alımının %14’ü
Magnezyum alımının %44’ü
Çinko alımının %26’sını
Kalsiyum, potasyum, B6 vitamini ve B3 vitamini içermektedir..
Bu sonuçlara istinaden yulaf kırığını sağlığınız açısından şiddetle tavsiye ediyoruz.
Yüzyıllardır var olan atalık buğday tohumlarından elde edilen atalık buğday unu, ekmek miks çeşitleri sayesinde kullanıcılarına sofralarında en doğal ürünleri sunan Çınarım Değirmen, butik taş değirmen ekmek unu çeşitleri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Ekmek miksi, ekmek premiksi, ekmek geliştirici, tahıl ezmesi, tahıl kırığı, buğday kırığı, yulaf ezmesi, dinkel tam buğday unu, graham unu, topping karışımı, ekmek süsleme ve tüm ekmek karışım çeşitleri ile müşterilerine kaliteli bir hizmet sunan Çınarım Değirmen ile Anadolu’nun kapılarını sofralarınıza açın!