Organik tam buğday unu, organik buğdayların taş değirmende öğütülmesiyle elde edilmektedir. Ekmek, poğaça ve kek gibi yiyecek yapımında kullanılan ideal bir un çeşididir. Organik tam buğday unu kepek ve rüşeyminden ayrıştırılmadan elde edilir ve buğday taneciğini büsbütün içermektedir. Organik tam buğday unu içeriğinde, kepek tahıl posası, B vitaminleri, mineraller, antioksidanlar yönünden zengin bir kaynak olarak bilinmektedir. Gelişim için lif bakımından buğdayın en zengin bölümü olarak bilinmektedir. Protein, karbonhidrat ve bazı vitaminlerin temel kaynağıdır.
Organik tam buğday unu nişasta yönünden zengin olduğu gibi, rüşeym, E ve B vitaminleri, mineraller, doymamış yağlar (omega 3 ve 6) ve antioksidanlar içererek tahılın özünü oluşturmaktadır. Rüşeym, zararlı olan birçok unsuru yok etmektedir.
Ayrıca sağlığımızı korumamız açısından ve kritik hastalıklarla mücadele etmemizde yardımcı olmaktadır. Organik buğdaylar yetiştirilirken bitkiye asla ilaçlama uygulanmaz. Bitkinin gelişiminin hızlandırılması ve hormon – gübre gibi takviyelerin yapılması organik buğdayın özüne zarar vermektedir.
Organik Tam Buğday Ununun Özellikleri
● Organik tam buğday unu az enerji vererek daha fazla tokluk hissi sağlamaktadır. Böylece gün içerisinde alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini ciddi seviyede azaltır.
● Organik buğdaylar GDO içermez.
● Organik tam buğday unları lif, karbonhidrat, aminoasitler, E ve B vitaminleri, kalsiyum, magnezyum, silisyum, fosfor gibi ögeleri yüksek miktarda içererek önemli bir besin kaynağı haline gelmektedir.
● B grubu vitaminler, mineraller ve posa için iyi bir kaynaktır.
● Bağırsakların düzenli çalışmasında, kan durumunun kontrolünde, diyabette ve kan şekerinin kontrolünde önemli katkılar sağlamaktadır.
Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz “Organik Tam Buğday Unu” nu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen organik tam buğday unlarına cinarim.com.tr adresinden ulaşabilir ve online sipariş verebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.