Neden Çavdar Unu Tüketmeliyiz?
Esmer ve uzun taneli olan çavdar, soğuk iklimlere dayanıklı olması nedeniyle kumlu yerleri seven bir bitki olarak bilinmektedir. Arpaya benzeyen görünümü 1-2 metreye kadar uzanabilir. Çok yüksek yerlerde ve kumu gevşek topraklarda iyi bir üreme gösterir.
Çavdar Unu tüketiminin faydalarına bakacak olursak:
* Çavdar unu göğüs kanserinin etkilerini azaltarak vücut içerisinde tutunmasını önlerken bir taraftan da vücudun kan dolaşımının etkili bir şekilde devam etmesini ve kalp ritim bozukluğu yaşayanlarda bu sorunun ortadan kaldırmasına yardım eder nitelikte etkisi vardır.
* Çavdar unu içeriğindeki yüksek lif oranı sayesinde sizi uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur.
* Çavdar unu uzun süre tokluk hissi vermesinin yanı sıra, zengin bitki lifleri içermesiyle de vücudun kan dolaşımını rahatlatmaktadır.
Kalori yakımını hızlandırır: Vücut çavdar unundan üretilen besinleri yerken daha fazla enerji sarf eder ve bu da metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yol açar. Böylelikle daha fazla kalori harcanmasına yardımcı olur.
İnsülini dengeler: Lif yönünden beslenme konusunda bilinçli olan bireyler, insülin ihtiyacının azalacağını görecekler. Yemekle birlikte yenen çavdar ekmeği, tokluk hissini uzatacaktır.
Kolesterolü düşürür: Safra asitlerinin konsantrasyonlarını arttırarak kolesterolün düşmesini sağlar. Kötü huylu kolesterol oksidasyonunu sağlamaya yardımcı olur.
Sağlık açısından demir oranına etki eden tek ekmek ise çavdar ekmeği olarak bilinmektedir.
Son zamanlarda kalp doktorlarının ve diyetisyenlerin sık sık tavsiye ettiği çavdar ekmeği, vücuttaki demir oranına direkt olarak etki etmektedir. Böylece sağlıklı ve dengeli beslenmenin yararlarını en üst düzeyde göstermeye yardımcı olmaktadır.
Çınarım Değirmen, yüzyıllardır süregelen butik taş değirmen kültürü ile Anadolu’nun en lezzetli tohumlarını müşterileri için harmanlamaktadır. Butik taş değirmen unlarının sofralarınızda mutluluğa dönüşmesi için çalışmalarını sürdürmekte olan Çınarım Değirmen; ekmek miksler, hazır ekmek karışımları, ekmeklik unlar, taş değirmen unlar ve ekmek geliştiriciler doğallığı ve tazeliği sofralarınıza sunmaktadır.