Karakılçık Tam Buğday Unu

İnsanlık tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biri buğdayın ehlileştirilmesidir. Yüzlerce yıl önceki geleneksel üretim tarzı çok yoğun bir emek gerektirirken buğdayın içerdiği besleyici değerler, medeniyetin hızla gelişmesine hizmet eden oldukça önemli bir temel gıda maddesi haline gelmesini sağlamıştır. Karakılçık buğdayı da, binlerce yıllık tarım tarihinde nesli tükenmekte olan en besleyici ve doyurucu buğday türlerinden biridir.

Karakılçık Buğdayı Nedir?

Buğday başaklarındaki siyah renkli kılçıklardan dolayı ‘’Karakılçık’’ olarak adlandırılan bu buğday türü diğer buğday türlerine göre daha sert ve zor öğütülür biçimde olması sebebiyle kıymetlidir. Karakılçık buğdayı atalık olarak tabir edilen ve yüzlerce yıllık evrimsel süreçte günümüze kadar gelebilen buğday türü olarak kabul edilmektedir. Çağdaş insan biyolojisine uyumlu besin değerlerini muhafaza eden karakılçık buğdayı, düzenli ve ölçülü tüketimde insan vücuduna fayda sağlar.

Karakılçık Buğdayı bir avuç insanın girişimiyle üretimi ve tüketimi yaygınlaştırılan bir buğday türüdür. Neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan Karakılçık Buğdayına, endüstriyel buğday ve un üretimi gerçekleştirilen bölgelerden ziyade organik tarım sahalarında yer verilir. Nitekim, kıymeti de buradan kaynaklanır. Çoğu beyaz un öğütme merkezlerinde GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) üretim söz konusudur. Artan nüfusla birlikte talebi her geçen gün artan besin ihtiyacı, nitelikli ve dengeli beslenmenin önünde hala en büyük engel olarak duruyor.

Karakılçık Buğdayının Diğer Buğdaylardan Farkı Nedir?

Karakılçık buğdayının çok daha kıvamlı ve yoğun kokusu bulunmakla beraber damakta çok daha lezzetli bir tat bırakmaktadır. Ekşi mayalı ekmeklerde, çorbalarda ve envai çeşit hamur işinde kullanılabilen Karakılçık Buğdayı Türk damak zevkine ziyadesiyle uygundur. Karakılçık Buğdayı ile yapılan yemeklerde ya da hamur işlerinde yapay bir müdahale olmadığı için ani kilo alımı ya da hazım zorluğu gibi bir durum meydana gelmemektedir.

Yüzlerce yıl boyunca Anadolu’da üretimi gerçekleştirilen atalık Karakılçık Buğdayından elde edilen tam buğday unu, GDO’lu beyaz un ile kıyaslanamayacak ölçüde faydalı ve katkısız bir lezzettir. İçerdiği lif, protein ve mineraller ile sağlıklı bir bünye için Çınarım Karakılçık Tam Buğday Unu’nu öneriyoruz! Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz tam buğday ununu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen tam buğday ununa www.cinarim.com.tr web adresinden ulaşabilir; diğer ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.