Kabuklu tanelerinin değirmende öğütülerek ve/veya dövülerek oluşturulan aynı zamanda içerisinde yüksek oranda lif bulunan ve vücuda verdiği tokluk hissi nedeniyle son yıllarda popüler olarak tüketilen Organik Yulaf ezmesi, özellikle de diyet menülerinde ve kahvaltılarda sık sık tercih edilmektedir. Organik Yulaf Ezmesinin düzenli olarak tüketilmesinin insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Tarihimizden bugüne öncelerde hayvan yemi olarak tercih edilen yulaf, hayvanlara kuru ya da lapa şeklinde hazırlanarak verilirdi. Sonrasında araştırmalar sonucunda yulaf ezmesinin insan bedeni ve sağlığı üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesinde başta sindirim sistemi olmak üzere birçok sağlık konusunda faydalı bir besin ürünü olduğunun anlaşılmasıyla birlikte, Organik Yulaf Ezmesi sofralarımızın vazgeçilmezlerinden birisi haline gelmiştir.

Organik Yulaf Ezmesi, yulaf kepeğinden ayrıştırılarak kurutulup sonrasında ezilme işleminin ardından elde edilen tahıldır. Lif ve glukan kaynağı olan yulaf ezmesi; antioksidanlar, mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengindir.

Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir?

Organik Yulaf Ezmesi içeriğinde; magnezyum,fosfor,çinko,demir,folat,bakır, B-1 ve B-5 vitaminlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Lif bakımından oldukça zengin olan Organik Yulaf Ezmesi, içerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sinir sistemine etki eder, metabolizmayı düzenler, kas ve kemik yapısını güçlendirir, stres ve uykusuzluğa karşı direnç geliştirilmesi konusunda yardımcı olur, kan şekerinin dengelenmesinde ve tiroid bezinin düzenli çalışmasında büyük bir etkendir. Ayrıca yapılan detaylı araştırmalarda Organik Yulaf Ezmesi kalp ve damar hastalıklarında faydalı olduğu da anlaşılmaktadır.

Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz “Organik Tam Buğday Unu” nu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen organik tam buğday unlarına cinarim.com.tr adresinden ulaşabilir ve online sipariş verebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.