Yulaf Ezmesi’nin Faydaları Nelerdir?
İçerisinde potasyum, kalsiyum, demir, mineral ve vitaminin yer aldığı yulaf ezmesi, düzenli kullanımda bağışıklık sisteminizin güçlenmesine destek olur. İçeriğindeki besin lifi ve beta-glukan sayesinde sindirim sisteminizin daha düzenli şekilde çalışmasına yardımcı olur.
Yulaf ezmesi hem doyurucu olması hem de tokluk hissini uzun süre sağlaması sayesinde diyet yapanlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir ürün haline gelmiştir.
Yulaf Ezmesi Nasıl Tüketilir?
Farklı şekillerde tüketilen yulaf ezmesi yaygın olarak süt ve yoğurtla birlikte tüketilmektedir. Az bir miktar süt ile ocakta karıştırarak pişirip tüketebilirsiniz. İçerisine bal veya pekmez gibi tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz. Sade olarak tüketebileceğiniz gibi üzerini meyveler ile de süsleyebilirsiniz.
Alışılmışın dışında farklı bir şekilde tüketmek isterseniz, yulaf ezmesi ile aşağıdaki tarifleri de uygulayabilirsiniz:
Yulaf Ezmeli Meyveli Yoğurt:
1 kase yoğurt, 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi ve mevsim meyvelerini karıştırarak keyifle tüketebilirsiniz. 1 tatlı kaşığı bal ilave ederek de tüketebilirsiniz. Üstelik en lezzetli şekilde!
Yulaf Ezmeli Kurabiye:
1 adet muzu ezerek içerisine bir miktar yulaf ezmesi ekleyin. Bu karışımdan avuç içinize sığacak miktarlarda alıp yuvarlayarak bir tepsinin içerisine dizip fırında pişirin. Fırında kısa süre bekletmeyi unutmayın. Hazır hale gelmiş kurabiyelerinizi gün içerisinde kahve yanında keyifle tüketebilirsiniz.
Yulaf Ezmeli Puding:
Sıcak süt, yulaf ezmesi ve bitter çikolatanın muhteşem uyumuna hazır mısınız? Tüm malzemeleri karıştırıp dolapta 2 saat bekletin ve afiyetle tüketin!
Yulaf Ezmeli Krep:
Kahvaltıların vazgeçilmezi yulaflı krep! Peki nasıl yapılır?
Yulaf ezmesini rondodan geçirerek toz haline getirin. Daha sonra krep hamuru karışımınıza ilave ederek karıştırın ve tavanıza dökerek pişirin. İşte yulaflı krepiniz hazır, afiyetle tüketiniz.
Yulaf Ezmeli Omlet:
Yulaf ezmesini rondodan geçirerek toz haline getirin. Öğütülmüş yulaf ezmesini yumurta ve baharatlar ile buluşturun ve tavada pişirerek afiyetle tüketin. Yulaf ezmesi omletinizi daha da lezzetli hale getirecektir!
Çınarım Değirmen, yüzyıllardır süregelen butik değirmen kültürü ile Anadolu’nun en lezzetli tohumlarını sizler için öğütmektedir. Tahıl ezmeleri, butik taş değirmen unlarının sofralarınızda mutluluğa dönüşmesi için çalışmalarını sürdürmekte olan Çınarım Değirmen; hazır ekmek karışımları, atalık unlar, taş değirmen unları ve çeşitli tahıl ürünleri ile doğallığı ve tazeliği sofralarınıza taşımaktadır. Daha fazla bilgi almak, ürünleri daha detaylı incelemek ve online sipariş vermek için www.cinarim.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.