Yulaf Ezmesi’ni Ne Zaman ve Nasıl Tüketmeliyiz?

Karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan yulaf; kepeklerinden arındırılıp, kurutulup ezildikten sonra yulaf ezmesi halini alır.

Özellikle sabah kahvaltılarında tercih edilen, enerjiyi artıran yulaf ezmesini ne zaman tüketmeliyiz?

Genellikle tüketiciler tarafından sabah tercih edilen yulaf ezmesi, öğle ve akşam öğünlerinde de tüketilebilir.

Örneğin; öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz akşam öğününüzde yulaf ezmesi ile beslenerek sindiriminizi rahatlatabilirsiniz. Yulafı sade tüketmek yerine süt ve yoğurt ile karıştırarak da tüketebilirsiniz. Ayrıca içine ekleyeceğiniz kuru üzüm, çilek, elma kurusu gibi meyvelerle lezzetine lezzet katabilirsiniz.

1 günlük Yulaf Ezmesi tüketim miktarı ne olmalıdır?

Yulaf ezmesi 8 yemek kaşığıyla, günlük protein ihtiyacınızın %15’ini karşılamaktadır. Yani günlük ortalama tüketmeniz gereken miktar 8 yemek kaşığıdır.

Her gün düzenli olarak Yulaf Ezmesi tüketirsek ne olur?

  • Cildinizin daha canlı bir görünüme sahip olmasına yardımcı olur.
  • Kaslarınıza giden protein miktarının artmasına katkı sağlar.
  • Antioksidan bakımından oldukça zengindir.
  • Günlük enerji ihtiyacınızı karşılamada önemli ölçüde destek sağlar.
  • Sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olur.