Günümüzde besleyici değeri yüksek tahıllar arasında yulaf ilk sıralarda yer almaktadır. Besin değeri bir hayli yüksek olan bu tahıldan yulaf ezmesi, yulaf unu, yulaf kepeği ve yulaf lifi vb. gibi ürünler elde edilmektedir.

Yulaf, içeriğinde önemli vitamin ve mineraller barındırır. Bunun yanında bitkisel bileşenleri bakımından da oldukça zengindir. Bir kase yulaf ortalama olarak 25 gramdır ve bu da yaklaşık 117 kalori içermektedir. Lif olarak oldukça önemli katkıları vardır ve kullanım alanı olarak her yiyeceğin içerisinde tüketilmeye uygun yapıdadır.

 Faydalarından bahsedecek olursak:

Yulaf ezmesi, kalorisi düşük olduğu halde yüksek oranda vitamin ve mineral içermektedir. Besin değeri yüksek olan yulaf, düşük kalorili olduğu için de kişilerin kilo vermesine ve sağlıklı oldukları kilo oranını korumasına yardımcı olabilmektedir.

Yulaf Ezmesi Enerjiyi Artırır

Doğal karbonhidrattan oluşan yulaf ezmesi vücudun birincil enerji kaynağıdır. Yulaf ezmesi her sabah kahvaltısında tüketildiğinde kan şekeri seviyesini dengeleyerek daha uzun enerji sağlamaktadır.

Yulaf Ezmesi Bağışıklık Sistemini Düzenler

Yulaf ezmesi içeriğinde beta-glukan barındırdığı için tüketen kişilerde bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Çınarım Değirmen, yüzyıllardır süregelen butik değirmen kültürü ile Anadolu’nun en lezzetli tohumlarını müşterileri için harmanlamaktadır. Tahıl ezmeleri, butik taş değirmen unlarının sofralarınızda mutluluğa dönüşmesi için çalışmalarını sürdürmekte olan Çınarım Değirmen; hazır ekmek karışımları, ekmeklik unlar, taş değirmen unları ve tahıl ürünleri ile doğallığı ve tazeliği sofralarınıza taşımaktadır.