Tam Tahıllı ya da Çok Tahıllı Ekmek Nedir?

Tam tahıl tabiri son yıllarda dilimize ve tüketim kültürümüze fazlasıyla yerleşmiş durumdadır. Burada tam tahıldan kasıt, tahılın bütünsel yapısının muhafaza edilerek işlemden geçirilmesi ve tercihe göre öğütülmesi ya da farklı bir işlenmiş tahıl ürünü olarak son ürün haline getirilmesidir. Peki tahılın bütünsel yapısını korumak ne anlama gelir? Burada en çok tanınmış tahıl türü olan buğday üzerinden konuyu açmak ve ilerlemek daha anlamlı olacaktır. Örneğin buğdayın dış yapısını oluşturan kepek ve iç kısmında bulunan rüşeym buğdaydan ayrılmış olsaydı, biz buna artık tam tahıl diyemezdik. Günümüzde endüstriyel un fabrikalarındaki öğütme sistemleri maalesef ki kepek ve rüşeymi buğdaydan ayırma yöntemi üzerine kuruludur. Son yıllarda yeni geliştirilmiş olan tam taneli öğütme sistemleri sayesinde, geleneksel köy değirmenleri dışında gerçek anlamda ilk kez endüstriyel şekilde de tam tahıllı unlar üretilmeye başlanmış oldu.

Ekmeklik buğdayın bu tür tam taneli öğütme sisteminde işlenmesi sonucu kepeği ve rüşeymi alınmamış gerçek bir tam buğday unu elde edilmiş olur. Tam buğday unu günümüzde en çok tercih edilen un çeşitleri arasında yer almaktadır. Tam buğday unu ile yapılan ve günlük dilimize de tam buğday ekmeği adıyla yerleşmiş olan bu ekmek çeşidi ise bilinen en yaygın tam tahıllı ekmek çeşididir. İçerisinde tam buğday unu ve farklı pek çok çeşit tahıl türünden elde edilmiş un ve ürünleri içeren ekmek çeşitlerine ise çok tahıllı ekmek adını vermekteyiz ancak içerisinde birden dazla tahıl türünü barındırdığını düşündüğümüz bu çok tahıllı ekmeğin, %100 tam tahılla yapıldığının bir garantisi yoktur. Bu sadece buğday, yulaf, çavdar, arpa ve mısır gibi birden fazla tahıl türünü içerdiği anlamına gelmektedir. Eğer ki bu tahıllar bütünsel yapılarından ayrılarak işlenmişler ise, burada gerçek anlamda bir tam tahıllı üründen bahsetmek yanlış olacaktır.

Bizim Çınarım Değirmen ailesi olarak en büyük başarımız, tüm tahıl türlerini bütünsel yapılarında muhafaza ederek işlemek ve doğru yöntemlere elde edilmiş tam tahıllı ürünler elde etmektir. Elde ettiğimiz bu tam tahıllı unlar ve tahıl ürünleri ile de birbirinden özel ekmek karışımlarını tüketicilerimize sunmaktadır. Bu anlamda siz değerli tüketicilerimize Çınarım Çok Tahıllı Ekmek Karışımı ile kendi tam tahıllı ekmeğinizi yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Hazır ekmek karışımları, konsantre ekmek karışımları, taş değirmen unları, atalık buğday unları, tahıl ezmeleri, tahıl kırmaları ve ekmek süsleme ürünlerinin de yer aldığı geniş ürün portföyü ile müşterilerine kaliteli ürünler ve iyi bir hizmet sunan Çınarım Değirmen sayesinde siz de bu lezzetli ekmeleri pratik ve en hızlı şekilde elde edebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak ve ürünlerimizi incelemek için www.cinarim.com.tr adresimizi ziyaret edebilir, sitemizde yer alan ÇINARIM MARKET bölümünden online sipariş verebilirsiniz.