İçerdiği karbonhidrat, protein ve lif oranıyla yulaf ezmesine rakip olabilecek Çınarım Organik Çavdar Ezmesi son yıllarda nitelikli beslenme takvimlerinde başrolü oynuyor.
Çavdar Nedir?
Buğdaygiller ailesine mensup olan ve çok daha zorlu koşullarda yetişebilen çavdar, görüntüsü itibariyle arpayı anımsatmaktadır. Lif içeren yiyeceklerin sindirim sistemine iyi geldiği ve sindirim problemi yaşayanların tercih ettiği genel geçer bir bilgi olmakla beraber organik çavdar Selenyum, Manganez, Magnezyum ve Fosfor gibi mineraller içerdiği için son derece besleyici ve faydalı bir tahıldır.
Çavdar Ezmesi Nedir?
Çavdardan elde edilen çavdar ezmesi tıpkı yulaf ezmesinde olduğu gibi karbonhidrat, protein ve potasyum içeren faydalı bir tahıl ürünüdür. Diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanan perhizlerde günde en az 1 öğünde muhakkak yer verilen çavdar ezmesi sindirim sistemini rahatlatması ve tok tutmasıyla ön plana çıkmaktadır. Nitelikli ve dengeli beslenmek isteyen insanların meyve, sebze, yoğurt ya da süt ile birlikte kaynatarak ya da soğuk biçimde tüketebildikleri çavdar ezmesi yulaf ezmesine kıyasla daha koyu renkte ve daha iri tanelidir.
Çavdar Ezmesinin Faydaları Nelerdir?
Çavdar ezmesini düzenli ve ölçülü tüketen kişilerden edilen bilgiye göre hazımsızlık ve yemek sonrası sindirim problemlerinde yaşanan sorunlar çavdar mucizesi ile ortadan kalkmaktadır. Uzun yıllar boyunca sporcular ve diyetteki vatandaşlar tarafından tüketildiği düşünülen çavdar günümüzde ev yapımı taze çavdar ekmeklerinde ve çeşitli kahvaltı öğünlerinde yer almaya başlayan popüler bir tahıl olarak ifade edilmeye başlamıştır.
Çavdar Ezmeli Ekmek ve Diğer Hamur İşleri
100gr’lık çavdar ezmesi ortalama 40gr lif içerir ve bu lif sağlıklı bir insan vücudunun ihtiyaç duyduğu günlük lif miktarına eştir. Çavdar ezmesi ile yapılan hamur işlerinde beyaz una olan bağlılık ortadan kalkacaktır. Beyaz unda kullanılan buğdayda besleyici değerlerin neredeyse tümü undan arındırıldığı için yarardan çok zarar veren niteliktedir. Çınarım Organik Çavdar Ezmesi ile yaptığınız ekmek ve hamur işleri hem lezzetli hem de sağlıklı olur.
Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz tam buğday ununu sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen tam buğday ununa www.cinarim.com.tr web adresinden ulaşabilir; diğer ürün ve hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.