NEDEN TAŞ DEĞİRMEN UNU TERCİH EDİLMELİDİR?
Son yüzyılda hayatımızda sağlık konusunda bazı hususlarda kayda değer şekilde negatif etki yaratan sanayileşme, un üretiminde de yine aynı etkiyi göstermiş olup endüstriyel un tüketimini daha popüler bir hale getirmiştir. Endüstriyel un değirmenleri tamamen süreye dayalı üretim kapasitesini maksimize etmek ve undaki raf ömrünü uzatmak amacıyla buğdaydaki bazı kısımları ayırma yöntemiyle çalışmaktadırlar. Endüstriyel değirmen sistemlerini, taş değirmen sistemlerinden ayıran tek ve en önemli özellik ise endüstriyel sistemlerde buğdayın kepek ve rüşeyminin kendisinden ayırılması (rüşeym uzun raf ömrüne engeldir çünkü zamanla acılaşmaya neden olur ki normal olanda budur) ve besleyici yapısının ortadan kaldırılmasıdır. Ruşeym, saymakla bitmeyecek onlarca özelliği ile son derece besleyici ve insan sağlığı açısından da çok önemlidir. Yine kepek gibi bir yapının buğdaydan ayrılması o buğdaydan elde edilen unlardaki besleyiciliği ve kaliteyi olumsuz şekilde etkilemektedir. Bu sebeple, doğal ve organik beslenme kültürünün daha da önem kazandığı bu günlerde buğdaylardan kepeği ve rüşeymi ayrılmamış şekilde elde edilen taş değirmen unlarının tüketimi ön plana çıkmıştır. Dünya genelinde kazanılan bu farkındalık için bizler de tüm çalışmalarımızı etkin bir şekilde sürdürüyor ve Türkiye’nin yenilikçi ve lider butik değirmeni olma özelliğine sahip Çınarım Değirmen’i hayata geçirmiş bulunuyoruz.
Günümüzde özellikle kullanıcıların kendi ekmek üretimlerini gerçekleştirme isteği ile popülerlik kazanan atalık ve geleneksel Anadolu buğdayları, farklı türleri ve genetiği bozulmamış yapısı ile toplumda yine eski önemine kavuşmuştur. Çınarım Değirmen, bu geleneksel atalık tohum türlerini taş değirmenlerde öğüterek en yüksek kalitedeki doğal ve atalık taş değirmen unlarını kullanıcılarına sunmaktadır. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olan Çınarım Taş Değirmen Unları çeşitleri ile kullanıcılarına hitap eden Çınarım Değirmen, katkısız ve kaliteli ekmek unu çeşitleri ile de sofralarınıza lezzet katmaktadır.
Doğal ve atalık taş değirmen unları serisini kullanıcılarına sunan Çınarım Değirmen, geniş ürün yelpazesiyle özellikle ekmek üretiminde farklı bir bakış açısı geliştirmektedir. Her kullanıcıya hitap eden ürün portföyü ile güvenli alışveriş imkanı sunan Çınarım Değirmen, kaliteli ve sağlıklı ürünleri ile mutfağınıza misafir olmaktadır. Atalık taş değirmen unları kategorisinde yer alan Karakılçık tam buğday unu, Siyez tam buğday unu, Dinkel tam buğday unu ve Kavılca tam buğday unu gibi ekmek unu çeşitleri bulunan Çınarım Değirmen, ekşi mayalı ekmek karışımları ve ekmek süsleme ürünleri ile farklı çeşitlerde ve benzersiz şekilde ekmek üretimine olanak sağlamaktadır.
Taş değirmen unları satın almak isteyen kullanıcıların bir numaralı adresi olan Çınarım Değirmen, doğal ve katkı maddesiz ekmek unu çeşitleri ve her bütçeye hitap eden fiyatları ile hem kurumsal hem de bireysel tüketicilere hitap etmektedir. Ekmekçilik alanında kullanılan her çeşit ürün sınıfına sahip olan Çınarım Değirmen’in geniş ürün yelpazesini detaylı incelemek ve online alışveriş yapmak için www.cinarim.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.