ÇINARIM YULAF EZMESİNİN FAYDALARI

Yulaf ezmesi, yulaf kepeğinin temizlenip sonrasında kurutulup ezilmesiyle birlikte elde edilen tahıldır. Lif ve glukan kaynağı olan yulaf ezmesi; antioksidanlar, vitamin ve mineraller açısından bir hayli zengindir.
Günümüzde sadece zayıflamak için tüketilen ve yulaf ezmesinin faydalarından bihaber olan geniş bir kitle var. Gelin yulaf ezmesinin sağladığı faydalara birlikte bakalım:
Yulaf, Omega 3 ve asitler içermesinden dolayı kalp fonksiyonlarını destekleyerek kötü kolesterolü azaltmaktadır.
Tok tutucu özelliği sayesinde diyet yapanların vazgeçilmez tercihleri arasında her zaman ilk sıralarda yer almaktadır.
İlk öğününüzde yağsız süt ve kabuklu yemişlerle tüketirseniz kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
Yulaf ezmesi kanser riskini azaltır. Lif içeriği bol olduğundan dolayı bağırsak kanseri olmak üzere sindirim sistemiyle alakalı kanser türleri ile ilgili azalttığı bilinmektedir.
Tiroit bezlerinin doğrudan bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.

Yulafın içerdiği vitaminler, mineraller ve bunların faydaları
Manganez: Bütün tahıllarda bulunan manganez tahılı yulafta da bolca bulunmaktadır. Gelişim ve büyümeyi ciddi yönde etkilemektedir.
Fosfor: Kemik sağlığı ve doku bakımı için vazgeçilmez minerallerden birisidir.
Çinko: Vücutta bulunan kimyasal reaksiyonlarda rol oynayan bir mineraldir.
Demir: Sağlıklı beslenmenin kesinlikle temel bir parçasıdır.
Magnezyum: Hücre içinde potasyumdan sonra en çok bulunan maddedir. İnsan vücudunda ortalama 30-40 gram kadar magnezyum bulunur.
Bakır: Vücudun enerji üretiminde ve protein sentezlemesinde rol oynamaktadır. Vüct dokusunu yenilemektedir.
Selenyum: Bağışıklık sistemini destekleme ve güçlendirmede görevlidir. Kanser riskini azalttığı da bilinmektedir.

Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkı maddesiz yulaf ezmesini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmenlerinde öğütülen yulaf ezmelerine www.cinarim.com.tr adresinden ulaşabilir ve inceleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.