Çavdar Ununun Faydaları Nelerdir?
Zayıflamak isteyenlerin temel besinlerinden birisi olan çavdar, kilo alımının kontrol altına alınmasına yardımcı olmaktadır. Çavdar soğuğa karşı oldukça dayanıklı bir mekanizmaya sahiptir. Rusya gibi sürekli soğuk ve sert kış yaşayan ülkelerde bile yetişmektedir. Sonbaharda ekilerek diğer yılın yaz aylarında biçilmektedir. Çavdar; Pirinç, buğday, mısır ve arpanın tarımına uygun olmayan topraklarda bile en iyi ürünü vermektedir.
Genellikle ekmek yapımında un olarak ve hayvan yemi olarak kullanılan çavdar, zengin besin değerlerine sahiptir. Çavdarda dikkat çeken bir diğer nokta ise; doğaldan uzaklaşma noktasında diğer tahıllara göre daha zordur. Bunun nedeni ise çavdarın kepek ve rüşeyminin ayrılmasının zor olmasından kaynaklıdır.
Çavdar Ununun Faydaları
– Beyaz ekmekten daha faydalıdır ve yüksek oranda diyet lifi içermektedir.-
– Besinlerin mide içerisinde daha uzun kalmasını sağlayarak tokluk hissini yoğunlaştırmaktadır.
– Kolesterole karşı faydalıdır.
– Metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olur.
– Bağırsak rahatsızlıklarına karşı faydalıdır.
– Kalp sağlığına iyi gelir.
– Cilt için iyi bir temizleyicidir.
– Saç sağlığına iyi gelir.
– B1 ve B3 vitaminleri bakımından zengindir.
– Kabızlık sorununa iyi gelmektedir.
Çınarım Değirmenlerinde öğütülen Çavdar Unu hakkında daha detaylı bilgi almak ve sipariş vererek denemek için www.cinarim.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Genel Merkez:
Kazım Dirik mah. 283 sok. No:12, 35100 Bornova / İzmir / TURKEY