Arpa Unu Nedir ve Nasıl Elde Edilir?
Anadolu topraklarında yetiştirilen ve buğdaydan sonra en çok tüketilen ikinci tahıl türü olan arpa, hayvansal tüketimin yanı sıra artık günümüzde insan gıdasında da oldukça fazla alanda kullanılmaya başlanmıştır. Diğer birçok tahıl türüne göre daha sert ve zor işlenen yapısı sebebiyle günümüz modern değirmenlerinde öğütülememektedir ve geleneksel değirmencilik modelinde işlenmesi mümkün olan bir tahıl türüdür. Bu yönü sebebiyle, atalarımızın değirmencilik metotlarıyla işlenerek son ürün haline gelen arpanın besleyici yapısı da daha iyi şekilde korunabilmektedir. Atalık tohumları geleneksel yöntemlerle işleme ve öğütme alt yapısına sahip Çınarım Değirmen, arpa tahılını da yine aynı geleneksel atalık yöntemlerle işleyebilmektedir.
Arpadan elde edilen arpa ununun besleyici özellikleri ve geniş kullanım alanı sebebiyle son dönemlerde sık tercih edildiğini söyleyebiliriz. Arpadan elde edilen diğer ürünler de artık dünya mutfağında pek çok alanda yer etmiş durumdadır.
Arpa Ununun Faydaları Nelerdir?
İçerisinde diğer un çeşitlerine göre çok daha düşük miktarda kolesterol içeren arpa unu, özellikle bu konuda hassasiyeti olan bireyler için iyi bir alternatiftir. B vitamini açısından da zengindir.
Örneğin arpa unundan yapılan arpa ekmeğinin kalori değeri düşüktür ve aynı zamanda metabolizmanın hızlı çalışmasına da yardımcı olur.
İçerisinde yüksek miktarda kalsiyum içeren arpa ürünlerinin kas ve kemik sağlığına da olumlu katkı sağladığı düşünülmektedir.
Arpa Unu Kalori ve Besin Değerleri
100 gram gelen arpa unu besin değerlerinde 69,3 gr karbonhidrat, 2,5 gr yağ, 9,3 gr protein, 7,6 gr lif, 1,8 gr şeker ve 0,1 gr tuz vardır.
100 gram arpa unu 355 kcal enerji değerine sahiptir.
Arpa Ununu Nerelerde Kullanabiliriz?
Buğday ununun kullanıldığı hemen her alanda arpa unu da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Örneğin; çorbalar, kurabiyeler, kekler, tuzlu ürünler, sütlü tatlılar, omlet ve krepler arpa unuyla yapılabilmektedir.
Sektöre 1957 yılında giriş yapan ve köklü geçmişini başarılı hizmetleriyle her daim hissettirmiş olan Çınarım Değirmen, ilk günkü heves ve heyecanını sahip olduğu deneyim ve uzmanlıkla birleştirmektedir. En doğal yöntemlerle üretim yapan, hijyen ve temizlik kurallarına maksimum şekilde hassasiyet gösteren bir anlayışla, en modern şartlardaki üretim tesisinde maksimum kalite ve faydayı tüketicilerine ulaştırmaktadır. 60 yılı aşkın bir süredir sofralara konuk olan Çınarım ruhu, tarladan sofralarınıza anlayışıyla tüketicilere özenle seçtiği ve doğal yöntemlerle ürettiği ürünlerini sunmaktadır. Hizmet ağı, ürünler ve daha fazla bilgi için www.cinarim.com.tr web adresini ziyaret edebilir ve iletişime geçebilirsiniz.