Neden Arpa Ezmesi Tüketmeliyiz?

Dünya üzerindeki hububat üretiminde miktara göre sıralamada buğday ve mısırdan sonra arpa gelmektedir. Bu derece önemli olan arpanın belirli işlemlerden geçmesiyle elde edilen arpa ezmesi neden tüketilmelidir?

Arpa, buğday ailesine kıyasla daha kaliteli bir karbonhidrat bileşenine sahiptir. Düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde, vücudun ihtiyacı olan günlük enerjiyi kolaylıkla vücuda sağlama kapasitesine sahiptir. Lif ve mineral bakımından zengin olan arpa, vücudun günlük lif ihtiyacının %25’ini tek başına karşılayabilmektedir. İçerisindeki yüksek karbonhidrat oranı sayesinde hem insanlar hem de hayvanlar tarafından tüketilmesi mümkün olan bir tahıl türüdür.

Beta glukan içeren arpa ezmesinin; bağırsakların fonksiyonlarını yükselterek kabızlığı da engellemeye yardımcı olduğu bilinmektedir. Protein değeri yüksek olan arpa ezmesi; lif ve mineral bakımında da zengindir. Bilinen en önemli faydalarından bir diğeri ise halsizlik gibi vücut direncinin düşük olduğu durumlarda vücudun güç ve kuvvetini artırmasıdır. Arpa ezmesini de tıpkı bir yulaf ezmesi gibi süt, yoğurt ve çeşitli meyveler ile keyifle tüketebilirsiniz.

Sektöre 1957 yılında giriş yapan ve köklü geçmişini başarılı hizmetleriyle daima hissettirmiş olan Çınarım Değirmen, ilk günkü heves ve heyecanını sahip olduğu deneyim ve uzmanlıkla birleştirmektedir. Doğal yöntemlerle üretim mottosuyla çıktığı bu yolda, modern tesis ve teknolojik makine altyapısının yanı sıra hijyen ve yüksek kalite standartları ile benzersiz bir üretim sistemine sahiptir. 60 yılı aşkın bir süredir sofralara konuk olan Çınarım ürünleri, tarladan özenle seçilerek en doğal yöntemler ile üretilmektedir. Hizmet ağı, ürünleri ve kurumsal kimliği ile ilgili daha fazla bilgi almak için https://cinarim.com.tr/ web adresini ziyaret edebilir, ÇINARIM MARKET bölümünden online sipariş verebilirsiniz.