İnsanlık tarihi boyunca buğday en önemli besin kaynağı olmuştur. Yerleşik hayata geçişin en önemli eserlerinden biri olan buğdayın ehlileştirilmesi, tarımın ve buna bağlı olarak hayvancılığın, ticaretin ve günümüz modern hayatına kadar uzanan bir geçmişi vardır. İşte siyez buğdayı, tüm bu sürece tanıklık eden dünyanın ilk buğday çeşididir. Organik yapısı bozulmadan günümüze kadar gelen siyez buğdayı sağlıklı beslenmenin ve lezzetli hamur işi yiyeceklerin içinde yer alan en etkili un çeşididir.
Siyez Buğday Ununun Diğer Unlardan Farkı Nedir?
Tüm buğday çeşitleri belirli oranda lif içerir. Siyez buğdayı içerdiği nitelikli ve yüksek orandaki lif ile düzenli kullanımlarda sağlıklı bir kullanım kolaylığı sağlar. Modern buğday çeşitleri ile kıyaslandığında daha yüksek protein oranına ve daha düşük gluten oranına sahiptir. Buradan hareketle tat ve sağlık açısından tüketimi önerilen ve tercih edilen bir un türüdür. Orta ve uzun vadeli kullanımda hazmı kolaylaştıran özelliği olduğuna dair araştırmalar da mevcuttur.
GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar) ağırlıklı tüketimin modern hayatın tam merkezinde yer alması, düzensiz ve sağlıksız tüketim alışkanlıklarına bağlı gelişen sağlık problemlerine neden olmaktadır. Özellikle GDO’lu buğdaylar ile yapılan ekmek ve diğer hamur işi gıdaları tüketmek, insan vücudunda istenmeyen birçok hastalığa ve fiziki soruna davetiye çıkarmaktadır. Siyez Buğdayından elden edilen unlar GDO içermemesi nedeniyle diğer hibrit buğday türlerine göre daha sağlıklı olup, Siyez Buğdayından elde edilen unları tüketmek de daha yararlıdır.
Çınarım Değirmen farkıyla doğal ve katkısız Siyez Buğday Unlarını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Çınarım Değirmen farkıyla öğütülen Siyez Tam Buğday Unu’na www.cinarim.com.tr adresinden ulaşabilir; ürün ve hizmetlerimiz hakkında daha detaylı bilgi alabilir ve ÇINARIM MARKET bölümünden online sipariş verebilirsiniz.