Ekmek Karışımı Nedir? Ekmek Karışımı’nın 5 Püf Noktası
Eski zamanlardan günümüze, sofralarımıza anlam katan Ekmek Karışımının farklı çeşitleri bulunmaktadır. Tarladaki buğday tohumlarından, üretim esnasında yapılan işlemlere kadar pek çok kriter ile karşılaştırıldığı zaman birbirinden ayrılan un ve bu unlar ile hazırlanan ekmek karışımı çeşitleri, tüketiciler için vazgeçilmez gıdalar arasında yer almaktadır.
Kullanım alanlarına göre farklılık gösteren ekmek karışımı çeşitleri; ekmek ve ekmek çeşitleri gibi birçok gıdanın daha lezzetli olması amacıyla üretilmektedir. Mutfakta daha kolay ve pratik ürünler elde edebilmek adına kullanıcılara Ev Yapımı Ekmek Karışımları kategorisi altında sunulan Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları, içeriğinde bulunan kurutulmuş ekşi hamur tozu sayesinde ekmeğe daha fazla lezzet, aroma ve şekil vermesi yönüyle de ön plana çıkmaktadır.
Sıklıkla kullanılan ekmek karışımları, lezzetli ekmek çeşitleri elde edebilmek adına fazlasıyla tercih edilmektedir. Uzun yıllardır kullanılmakta olan geleneksel ekmek üretiminden de bildiğimiz Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları, doğal bir ekmek mayalama şeklini ifade etmektedir. Ekmek üretimi esnasında tamamen doğal yöntemler ile geliştirilen ekmek karışımları, sağlıklı ve doğal beslenmenin hız gösterdiği son dönemlerde son derece önem kazanmıştır. Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları yapımı esnasında, içeriğinde yer alan yararlı bakterilerin dönüşümü ile birlikte sağlıklı ve doğal ekmek ürünleri ortaya çıkmaktadır. Bu karışımlar, ekmek yapım aşamasında kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Ekmek Karışımı’nın 5 Püf Noktası
1- Un seçimi:
Ekmek karışımı yapımında un seçimi çok büyük önem arz etmektedir. Genel kullanım un, ekmeklik un veya yüksek gluten içeren unlar; protein miktarından dolayı kıvam konusunda uzun süreli bir işlem istemektedir. İşlem sonrasında un’un ayarı hacimli ise ekmekte ki lezzet değişecektir.
2. Su taşıma kapasitesi:
Ekmeğin hacmine ve dokusuna bakarak ne kadar su kullanılması gerektiği hesaplanmaktadır. Yüksek su hacmi alan ekmekler pide şeklinde olmaktadır. Su alma oranı daha düşük belirlenen ekmek karışımı çeşitlerinde şekillendirme işlemi daha kolay olmaktadır.
3. Tuz miktarı ne kadar olmalıdır?
Ekmek karışımı ile ekmek yaparken yaparken tuz seçiminde iki önemli kriter bulunmaktadır. İlki tuzun vereceği lezzettir, ikincisi ise fermantasyon etkisidir. Genel olarak ekmeklik karışımlarda tuz oranı %2 civarında görülmektedir. Kişiye özel ekmeklerde bu oran değişiklik göstermektedir. Yüksek oranda tuzun mayalanma süresini uzatacağını unutmamakta fayda vardır. Çınarım Ekmek Karışımları optimum düzeyde tuz içeriği ile sizlere sunulmaktadır.
4. Ne kadar ve hangi tür maya kullanılmalıdır?
Eğer ki yavaş mayalandırmanın sonuç olarak faydalarını biliyorsanız ve kontrollü bir şekilde mayalandırma işlemi gerçekleştiriyorsanız tarif içindeki maya oranını farklı, lezzet ve yapısından ödün verip kısa bir süre zarfı içerisinde mayalamak istiyorsanız bu durumda farklı teknikler kullanmak zorundasınız. Kullanılan mayanın ölçüsü kadar türü de önemlidir. Endüstriyel tip mayalardan ziyade standart ekşi mayalar ya da toz hamur ekşileri ile işlem yapılması tavsiye edilmektedir.
5. Yağ kullanımı:
Katı yada sıvı yağ ilaveleri, hamurunuzun daha yumuşak ve gevrek olmasını sağlamaktadır. Yağ kullanımının hamur ve ekmek üzerindeki etkisini tamamıyla anlamak için bir uçta sade ekmeklik un ile yapılmış köy ekmeği diğer uçta sanayi tipi ekmek çeşitlerini göz önünde bulundurursanız, yağ oranının derece ve etkisini çok rahat değerlendirebilirsiniz.
Sağlıklı ve doğal ürünlerin adresi: Çınarım Değirmen
Çınarım Değirmen, sektöründe uzun yıllardır doğal, katkısız taş değirmen ve atalık değirmen unları, ekmek karışımları gibi çeşitli ürün gruplarıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gelenekselden günümüze taşınan Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları ile de kullanıcılarına lezzetli ve sağlıklı bir deneyim yaşatan Çınarım Değirmen; Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları, Konsantre Ekmek Karışımları, Hazır Ekmek Karışımları, Premiksler, Tahıl Ezmeleri, Tahıl Kırığı, Atalık Taş Değirmen Unları kategorisi altında da Dinkel Tam Buğday Unu, Siyez Tam Buğday Unu, Karakılçık Tam Buğday Unu ve Kavılca Tam Buğday Unu ile çeşitli ekmek unu ve karışımlarını kullanıcılarına sunmaktadır. Butik taş değirmen unları ile mutfağınızda bir lezzet şöleni yaratma fırsatı veren Çınarım Değirmen ürünlerini siz de deneyimleyin. Doğal ve atalık taş değirmen unları, ev yapımı ekmek karışımları satış fiyatlarını detaylı incelemek ve hızlı alışveriş imkanı için www.cinarim.com.tr adresinde Çınarım Market’i ziyaret edebilirsiniz.